Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından, Tarımsal Altyapının Geliştirilmesi Programı kapsamında desteklenen,Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mardin Eğitim Vakfı (MARSAV) iş birliğiyle hayata geçirilen "Kadim Mardin Yemekleri Sahne Alıyor (Artık Sıra Bizde)" Projesinin kapanış toplantısı 14 Aralık 2022 tarihinde Mardin’de gerçekleştirildi.
Söz konusu proje ile çoğu unutulmaya yüz tutmuş yöreye özgü geleneksel yemeklerin, Mardin ve ilçelerinin profesyonel mutfağına girmesini sağlamak suretiyle; gastronomi turizminin geliştirilmesi, Mardin’in yemek kültürü ve kültürel değerlerinin korunması, yerel mutfağın tanıtılması ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlanması amaçlanıyor.
Proje kapsamında, mutfak uygulama atölyesi kurularak, 338 sektör çalışanı ve öğrenciye eğitim verildi. Uluslararası Mardin Bulgur Festivali düzenlendi ve 6 adet coğrafi işaret başvurusu yapıldı
Proje faaliyetleri sonucunda oluşturulan mutfak atölyelerinde verilen eğitimlerle, sektör ve akademiarasında iş birliğinin kurulmasına, dezavantajlı grupların desteklenmesine ve yerel yemeklerin tanıtımı ile kırsaldaki üreticilerin desteklenmesine imkân sağlandı.
Haber Tarihi : 14 Aralık 2022 - Okunma Sayısı : 504